خاک مناسب

زعفران گیاهی است که برخلاف محدود شدن زراعت آن به نقاط خاصی از جهان، در بسیاری از خاک های زراعی موجود قابلیت تولید دارد. با توجه به این که بنه زعفران مدت نسبتاً زیادی 5 - 7 سال در زمین باقی می ماند، خاک زمین باید ترکیبی از شن و رس باشد تا بنه بتواند در این مدت علاوه بر تأمین مواد غذایی، در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید.

خاک مزرعه زعفران بهتر است دارای ساختمان متوسط با نفوذپذیری خوب باشد. این گیاه به مواد غذایی فراوان احتیاج ندارد، لذا خاک های بسیار حاصل خیز به علت افزایش رشد سبزینه ای برای کشت زعفران مناسب نیست. البته در صورتی که علاوه بر گل، علوفه زعفران نیز برداشت گردد، به ازای برداشت هر تن علوفه 10/2 کیلوگرم نیتروژن، 3/2 کیلوگرم پتاسیم از خاک خارج خواهد شد.

این گیاه در خاک های لومی، سیلیسی، رسی، آهن دار و گچی با pH بین 8 - 7 رشد خوبی دارد. چون در خاک های حاوی کلسیم مواد آلی خوب تجزیه می گردند، چنین خاک هایی برای زعفران توصیه گردیده اند. زعفران عناصر غذایی فراوانی از خاک برداشت نمی کند.